Magnesium tegen migraine!

In Nederland worden elke dag meer dan tweehonderdduizend mensen ernstig beperkt als gevolg van hoofdpijn of migraine. Deze pijn kan kort zijn, maar er zijn ook mensen die bijna altijd hoofdpijn hebben. Hiervoor zijn verschillende oorzaken. Zo kun je last hebben van fel licht, stress of spieren die gespannen zijn. Sinds kort is bekend dat je ook migraine kan krijgen door een magnesiumtekort. De oorzaak van migraine is een verstoord evenwicht van de stofwisseling in de hersenen. Magnesium ondersteunt een goede stofwisseling in de hersenen.

Medicatie voor migraine

Veel mensen raadplegen een arts wanneer ze last hebben van migraine. De arts schrijft dan in veel gevallen gewone pijnstillers voor. Tijdens hevige aanvallen, waarbij men veel pijn heeft, zullen deze pijnstillers niet afdoende werken. Voor een acute behandeling past men injecties toe. Verapamil en lithium worden vaak preventief gebruikt. Verder worden ook paddo’s, wietolie of cannabis op persoonlijk initiatief gebruikt. Het grote nadeel is dat medicijnen meestal worden voorgeschreven als er klachten zijn. Daarnaast kan u ook hoofdpijn krijgen als u te vaak hoofdpijnmiddelen gebruikt.

Uit onderzoek is gebleken dat ruim 50% van de migrainepatiënten een magnesiumtekort heeft. Daarnaast is aangetoond dat het aantal migraineaanvallen met tachtig procent verminderd als mensen slechts 200 gram magnesium per dag innemen. Het aanvullen van magnesium door voeding is erg lastig. Intensieve landbouw en kunstmest hebben ervoor gezorgd dat het percentage magnesium in voeding erg achteruit is gegaan.

Magnesium sportolie

Het is erg belangrijk om het tekort aan magnesium bij heftige of langdurige hoofdpijn aan te vullen in het lichaam. De oorzaak van hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door een verkramping in de schedel- en nekspieren. Hier kunnen we verschillende oorzaken voor aanwijzen. Een vaak voorkomende oorzaak is stress. Tijdens stress verbruikt jouw lichaam namelijk meer magnesium om de spieren te laten ontspannen. Het gevolg kan een tekort aan magnesium zijn.

Een oplossing voor het aanvullen van het magnesiumtekort is het aanbrengen van magnesium sportolie. Het gebruik van deze magnesium sportolie heeft een verlichtend effect op de hoofdpijn wanneer hij in ruime hoeveelheid wordt aangebracht in de nek en schedelspier (vanaf de schedelrand tot de schouder). De Permsal magnesium wordt snel opgenomen op celniveau. Dit zorgt ervoor dat de spieren ontzuren en ontspannen. De directe opname van de magnesium sportolie verlicht de hoofdpijn. Laat de magnesium sportolie tien tot vijftien minuten intrekken voor een voelbaar resultaat.

Permsal magnesium

Doordat Permsal magnesium een ontspannende werking heeft op de nek- en hoofdspieren, kan het in veel gevallen verlichting bieden bij migraine. Dagelijks preventief gebruik van de Permsal magnesium is aan te raden om migraine en hoofdpijn te voorkomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *