Een voetenbad met magnesium tegen de stress

Er zijn een heleboel verschillende vormen van stress. Je kunt namelijk last hebben van keuzestress, maar natuurlijk ook van werkstress of een andere vorm van stress. In de moderne maatschappij krijgen steeds meer mensen daarmee te maken. Uit onderzoek blijkt dat mensen een verhoogde uitstoot van het mineraal magnesium via de urine hebben ten tijde van stress. Hierdoor is de magnesiumvoorraad in jouw lichaam eerder op. Dit, terwijl magnesium juist een heel belangrijk anti-stress mineraal is.

Magnesium ten opzichte van calcium en adrenaline

Magnesium is een mineraal dat elk orgaan in ons lichaam ontzettend hard nodig heeft. Het heeft namelijk het tegenovergestelde effect als calcium. Calcium zorgt voor het samentrekken van de spieren, terwijl magnesium juist zorgt voor de ontspanning in de spieren. Bij een tekort aan magnesium zullen de spieren onvoldoende ontspannen. De hoeveelheid calcium is dan namelijk hoger. Gevolg is dat je stijve spieren en spierkrampen kunt krijgen.

Een ander gevolg van een tekort aan magnesium is dat er meer adrenaline kan vrijkomen. Adrenaline zorgt voor een verhoogde bloeddruk en vernauwt de bloedvaten. Ook laat adrenaline het hart sneller kloppen. Hoe meer adrenaline er in het lichaam wordt aangemaakt, hoe groter het verlies van magnesium. Het tekort van magnesium kan zich uiten in hoofdpijn, onrust, vermoeidheid, enz.

Het is dus van belang dat je ervoor zorgt dat jouw lichaam voldoende magnesium heeft.

Voldoende magnesium

Het aanvullen van de magnesiumvoorraad via voeding is echter niet zo makkelijk. De hoeveelheid magnesium in voeding is namelijk afgenomen door intensieve landbouw en het gebruik van kunstmest. Een oplossing hiervoor is het gebruiken van magnesium in de vorm van olie of zoutvlokken in een voetenbad. Door de verhoogde temperatuur of veranderde hydratatiecondities (hoge concentratie zout in het water) wordt de magnesium door de huid opgenomen. Bij een beschadigde huid komen de magnesiumdeeltjes nog makkelijker de huid binnen. Bijkomend voordeel is dat magnesium ook een beschermende functie heeft voor de huid.

Magnesiumvoetenbad

Een voetenbad met magnesium is goed voor de magnesiumbalans. Het helpt bij het verminderen van stress en het ontspannen van de spieren. Zorg ervoor dat het water warm is en laat je voeten hier ongeveer een kwartier tot twintig minuten in weken. Het is handig om een handdoek naast het voetenbad te leggen, al spreekt dit waarschijnlijk voor zichzelf. Veel mensen gebruiken het magnesium voetenbad tijdens het lezen van een boek of het kijken naar de televisie. Heerlijk ontspannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *