Magnesium en huiduitslag

Wanneer je last hebt van een droge huid kan het gebruik van magnesium deze klachten verminderen. Magnesium zorgt ervoor dat de huidcellen normaliseren waardoor de symptomen worden verzacht. Ook bij verschillende infecties zoals eczeem, acne of andere ontstekingen zorgt magnesium dat de huid tot rust komt. Door het gebruik van het mineraal magnesium zal de hoeveelheid jeuk worden verminderd en de huid gehydrateerd.

Eczeem

Eczeem staat bekend als een (allergische) ontstekingsreactie van de huid de zorgt voor roodheid en jeuk. Het komt zeer regelmatig voor, in alle verschillende leeftijdsklassen en kan erfelijk zijn. Met name jonge kinderen hebben er vaak veel last van, maar het kan zich ook zeker op latere leeftijd ontwikkelen. Door veel mensen wordt gedacht dat eczeem besmettelijk zou zijn maar dit is niet het geval. Men kan dus niet besmet raken door bijvoorbeeld iemand met eczeem aan te raken of in hetzelfde zwembad te springen.

Ondanks dat de infectie niet besmettelijk is kan het toch zeer vervelend zijn voor degenen die er last van hebben. Daar is tegenwoordig een oplossing voor. Het mineraal magnesium heeft een zeer positief effect op de huid. Vanwege deze reden wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van een behandeling met magnesiumolie. De behandeling is erop gericht om de ontstekingsreactie die in de huid is ontstaan te verminderen of te laten verdwijnen. Het activeert namelijk de toevoer van de hoeveelheid vocht naar de oppervlakte van de huid met als gevolg minder uitdroging. Daarnaast ondersteunt het mineraal de aanmaak van witte bloedlichaampjes wat de vorming van ziektekiem tegen gaat.

Het is aan te raden om in eerste instantie te starten met een klein beetje olie. Vaak treed er bij het aanbrengen van het mineraal een licht prikkelend gevoel op. Dit wordt minder naarmate meervoudig gebruik. Vervolgens kan de olie op alle plekken worden aangebracht (sprayen).

Psoriasis

Naast eczeem bestaat er ook psoriasis. Psoriasis is een chronische auto-immuunziekte, de ziekte wordt gekenmerkt door een versnelde deling en verminderde rijping van de hoorncellen in de opperhuid. Als gevolg van het niet normaal uitrijpen van de cellen is ook het afschilferen verstoord. Dit zorgt op lokale plaatsen voor een sterke afschilfering van de huidschubben. Ondanks het feit dat psoriasis vooral tot uiting komt in de huid, is het niet primair een huidaandoening, maar een ontregeling van het immuunsysteem.

Net zoals bij eczeem biedt magnesium uitkomst. Zoals veel mensen weten gaan er veel psoriasis patiënten naar de dode zee waar ze snel genezen door het extreme zoute/magnesium water en de zon (vitamine D3). Dit is vandaag de dag ook na te bootsen in de badkamer. Door een ligbad te vullen met magnesium- kristallen/vlokken in combinatie met de inname vitamine D3 ontstaat het zelfde resultaat.

In het begin kan het net zoals de magnesiumolie wat prikkelend aanvoel maar dit gaat vanzelf over. Door dit dagelijks te herhalen zal er verbetering optreden. Mocht u niet beschikken over een ligbad dan bied een voetenbad altijd de uitkomst of eventueel het plaatselijk aanbrengen van de magnesiumolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *